Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NOVA SEZONA BEOGRADSKE FILHARMONIJE

U predstojećoj sezoni Beogradske filharmonije, najavljenoj kao „Bulevar zvezda“, u okviru dva ciklusa, beogradskoj publici će se predstaviti neki od trenutno najtraženijih dirigenata i solista na evropskom i svetskom nivou.

Publici će se tokom predstojeće sezone predstaviti Sara Čang, jedna od najpopularnijih violinistkinja današnjice, kao i „Swingle Singers“, čuvena pevačka „a cappella“ osmorka, koja je pet puta osvojila nagradu „Gremi“ za izvođenje i snimke komplikovanih i tehnički zahtevnih vokalnih obrada, od popularne muzike i džeza, do klasične muzike.

Publika će imati priliku da čuje i mecosoprana Rinatu Šaham, trenutno najtraženiju i najangažovaniju Karmen.

Beri Daglas, harizmatični dirigent i pijanista, dobitnik Ordena Britanske imperije za izuzetan doprinos muzici, takođe će nastupiti u novoj sezoni Beogradske filharmonije. Pored Daglasa, publici će se predstaviti i bariton Željko Lučić koji neprestano privlači pažnju svojim pojavljivanjem u Metropoliten operi, Kraljevskoj operi „Kovent Garden“, Nacionalnoj operi Pariza…

Beogradska publika u novoj sezoni Beogradske filharmonije još će slušati i jednog od najperspektivnijih mladih trubača u Evropi, Gabora Boldockog, violinistu Hagaja Šahama i pijanistkinju Lusil Čang.

Sa orkestrom Beogradske filharmonije će u narednoj sezoni nastupiti i čuveni violončelista i pedagog David Geringas, dirigenti Tomas Zanderling i Dejvid Štern, zatim jedan od najvećih kompozitora i dirigenata današnjice Kšištof Penderecki, atraktivni duo udaraljki „PercaDu“, zatim naši priznati umetnici – violinista Gordan Nikolić, pijanista Aleksandar Madžar, čelistkinja Maja Bogdanović, i mnoge druge zvezde klasične muzike.

Prodaja kompleta karata za sezonu 2008/09. traje do 15. oktobra na blagajni Beogradske filharmonije, za 6 000, 8 000 i 10 000 dinara po ciklusu.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *