Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

OVACIJE I SUZE NA SARAJEVSKOJ PREMIJERI „ZVIJERI NA MJESECU“

Ogromno zanimanje i publike i kolega glumaca vladalo je za sarajevsku premijeru predstave Mostarskog teatra mladih (MTM) “Zvijer na Mjesecu“ u režiji Dine Mustafića. Prema riječima direktora MTM-a Seada Đulića, veliki broj ljudi se u nedjelju navečer vratio s izvedbe, ali predstava će biti izvedena i večeras na Otvorenoj sceni Obala (planirane su ukupno tri izvedbe – 21., 22. i 23. rujna).

Publika potresena

“Bilo je puno, očekujemo istu posjećenost i večeras. Bilo je puno kolega glumaca, a jedna od izjava je bila i ‘Hvala jer ste me uvjerili da ima smisla baviti se ovim poslom’. Bilo je sjajno čuti nešto tako od glumice koja iza sebe ima sjajnu karijeru. Bili su potoci suza, ovacije i tišina – ostali su bez teksta nakon predstave, do kraja potreseni, dirnuti, sa sjajnim ocjenama o predstavi“, kazao nam je Đulić u jučerašnjem telefonskom razgovoru. Đulić kaže da su nakon prve izvedbe još dva sata sjedili s glumcima različitih generacija i svi su bili potreseni predstavom i kvalitetnom izvedbom teksta Richarda Kalinoskog.

Sudjelovanje na nekoliko festivala

Kada su u pitanju buduća gostovanja, već je sigurno da će “Zvijer na Mjesecu“ u studenome sudjelovati na teatarskom festivalu u Skopju, u MESS-ovom programu Modul memorije, a dogovara se sudjelovanje i u Prištini. Zbog velikog zanimanja publike, predstava će se u listopadu igrati i u Mostaru i u Sarajevu. “Richard Kalinosky, pisac teksta, dolazi na otvaranje Međunarodnog teatarskog festivala MESS u Zenici i sigurno je da ćemo predstavu igrati i za njega, ali u Mostaru“, kaže Đulić. U predstavi, koja govori o genocidu Turaka nad Armencima, igraju Jelena Kordić, Boris Ler i Ermin Bravo, scenografiju i kostimografiju potpisuje Vanja Popović, a dramaturg predstave je Ljubica Ostojić. Iako su Mostarci prilično dugo čekali na premijeru ovu predstave (koja je trebala biti na prošlogodišnjem pa na ovogodišnjem Mostarskom ljetnom festivalu, pa je odgođena), čini se da se čekanje isplatilo. Predstava e premijerno izvedena na ovogodišnjem Festivalu autorske poetike (početkom mjeseca), gdje je osvojila nagradu Mravac za najbolju predstavu.

Izvor: Dnevni list A. Copf

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *