Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

POSTAVIĆE PREDSTAVU „PLAVO“

Jedno od najznačajnijih imena savremenog baletnog izraza...

Sarajevo će krajem sedmice ugostiti slavnog koreografa i plesača iz Holandije Kita-Derika Randolfa (Keith-Derrick Randolph), koji će na scenu Narodnog pozorišta postaviti predstavu „Plavo“.

Rođeni Njujorčanin slovi za jedno od najznačajnijih imena savremenog baletnog izraza. Dugi niz godina bio je član evropske baletne grupe „Scapino“, a trenutno predaje na roterdamskoj plesnoj akademiji.

Prema riječima direktorice Sarajevskog baleta Edine Papo, njegovo gostovanje bit će veoma zanimljivo jer Narodno pozorište Sarajevo do sada nije imalo tako veliku koreografsku veličinu.

– Randolfa odlikuje apsolutni profesionalizam u radu i on tačno zna šta će tražiti od baletnih plesača. Radujem se njegovom dolasku i njegovo je autorsko pravo koga će izabrati da igra u predstavi. Nažalost, moram potcrtati da baletni ansambl NPS ima 24 člana od kojih je njih 19 spremno izaći na scenu, što je veoma malo – rekla nam je Papo.
Izvor: Dnevni Avaz A. Gr.

One Response

  1. U engleskom jeziku svaka boja odgovara nekoj ljudskoj emociji. BLUE (plavo) oznacava tugu. Ako se secate filma „Raskrsce“, u kome starac uci mladica o muzici i o tome da nema vrednosti zbog koje bi se prodala vlastita dusa, za blues (bluz – kao tuga americkih crnaca za rodnim krajem) kaze – THE BLUES IS WHEN THE GOOD MAN FEELS BAD.
    Postoji i jedan mocan pokret afro-amerikanaca, koji zastupaju misljenje : Srecni smo sto su ovde doveli nase pretke kao robove, jer da nisu kad bi smo dobili americku vizu. !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *