Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SOCIJALISTI PROTIV RADIKALA U BORU

BOR – Na današnjoj sednici Opštinskog veća, predsedavajući Branislav Rankić je povukao predloge za razrešenje i postavljenje prvih rukovodilaca JP „Štampa,radio i film“, odnosno RTV Bor.

– Pokazao sam maksimalnu popustljivost prema koalicionim partnerima koji, očigledno je, prihvataju okupaciju TV. Tamo se bez programske šeme ulazi u studio i napada se svako ko im se ne svidja. Za takve ispade niko ne podnosi račune – nasglasio je Bransilav Rankić, predsedavajući i predsednik Opštine podsećajući da je Opštinsko veće povećano za devet umesto dosadašnjih pet članova.

Kada je trebalo da se usvoji predlog o rebalansu budžeta kojim se Centru za kulturu i JP „ŠRIF“ izdvajaju dodatna sredstva nastali su nesporazumi, jer je uvećanje za te dve kuće iznad očekivanja. Centru za kulturu treba da se uvećaju finansijski prohtevi za čak 62O odsto, što je, rečeno je, posledica ugovora sa firmom „Beoton“ koja organizuje Borsko kulturno leto. Taj „letnji“ izdatak staje ll miliona dinara. Pošto je opštinski budžet pred blokadom, predloženo je da se štedi „na dovodjenju pevača“ i da zabavne manfiestacije budu skromnije. Predlozi da se iz rezervi izdvoje veće pare za RTV Bor kako se plate zaposlenih ne bi smanjivale, nije naišao na jednodušno prihvatanje, pa je sednica prekinuta.

Na današnjoj sednici Opštinskog veća videlo se da se sprema nova koalicija u kojoj će DS i Vlaška demokratska stranka, uz podršku socijalista, imati glavnu reč. Zato su pred predsednikom Opštine Rankićem novi zahtevi i ucene, jer, prema koalicionom sporazumu, rukovodstvo RTV Bor postavlja i smenjuje SRS. Po mnogo čemu sudeći, socijalisti su okrenuli ledja radikalima, što će, nesumnjivo, još više ugrejati ionako sve hladniju političku atmosferu.

Smart Bet este o platformă revoluționară de pariuri sportive pentru cei care doresc să-și ducă jocul la următorul nivel. Cu o mulțime de opțiuni de pariere și bonusuri din belșug, nu va trebui niciodată să te întorci la vechiul tău mod de a juca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *