Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

RADIONICA „NEGOVANO VOĆE“ NA BITEFU


U okviru Bitefa danas se završava radionica „Negovano voće“ koju je direktor festivala Nikita Milivojević vodio sa grupom naših, švedskih i italijanskih glumaca.

Otvorena prezentacija biće održana večeras u Bitef teatru, gde je za sutra popodne najavljena zvanična prezentacija tog međunarodnog projekta za goste Bitefa, kao i konferencija za novinare.

Tom prilikom o projektu će govoriti predstavnici koproducenata Paolo Bortolani, koordinator projekta „Evropska mreža za izvođačke umetnosti“ pri Venecijanskom bijenalu i Brigita Fuerle, umetnička direktorka jednog od programa nemačkog festivala Berliner Festšpile.

U koprodukciji su, pored Bitef teatra, učestvovala i švedska pozorišta Riksteatern, Teater Teatron i Upsala Stadsteater.

Na programu Bitefa večeras je u Ateljeu 212 repriza koreografske predstave „Možda zauvek“, koprodukcije SAD, Belgije i Austrije, koja je sinoć izvedena u takmičarskoj selekciji.

U pratećem programu „Bitef Polifonija“ u Domu kulture „Vuk Karadžić“ u okviru ciklusa „Šekspirova deca“ nastupiće učenici osnovnih škola iz Srbije sa više kratkih predstava.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *