STRIP INSPIRISAN ŽIVOTOM POLA MAKARTNIJA

Nebojša Đorđević   Muzika, Strip, Vesti

Ovako su crtači stripa predstavili Makartnija

Odluka pevača Pola Makartnija da napusti grupu “Bitlsi” i započne solo karijeru, tema je novog stripa koji ima za cilj da fanovima pruži novi pogled na raspad popularnog benda, saopštio je izdavač ”Bluewater Productions”.

Strip nosi naziv “Paul McCartney: Carry that Weight” i to je treći strip izdavača ”Bluewater Productions” o poznatom bendu koji se raspao 1970. godine.

Spekulacije medija o tome šta je uzrok raspada benda bila su mnogobrojne - od različitih pogleda na umetnost i svadja do Lenonovog braka sa umetnicom Joko Ono.

Makartni je ranije izjavljivao da se bend, u čijem su sastavu bili i Džordž Harison i Ringo Star, već polako raspadao u vreme kada je Lenon upoznao Joko Ono.

- Ovaj strip govori o napuštanju “Bitlsa” Pola Makartnija. Mi pričamo tu priču. Ovo su stripovi. Oni treba da budu zabavni, ali i poučni - rekao je izdavač Daren Dejvis.

Nakon napuštanja benda, Makartni je izgradio uspešnu solo karijeru i oformio je bend ”Wings” sa svojom prvom ženom Lindom Makartni. Strip je dostupan od danas u SAD-u.

Izvor: BlicOnline/Tanjug Foto: ReutersPostavite komentar