Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ROLLING STONES: NAJBOLJI BEND UŽIVO

Pola veka nakon prve svirka legendarni sastav Rolling Stones i dalje oduševljava fanove, čemu svedoči i nagrada za najbolji bend uživo koju su osvojili 27. februara na dodeli britanskih NME priznanja.

Uspeh benda još je veći ako se u obzir uzme da su tokom prošle godine održali svega nekoliko rođendanskih koncerata.

„Čekali smo na ovo samo pedeset godina“, našalio se Roni Vud primajući nagradu, dodajući da im je drago da su dobili priznanje ža nastupe uživo, jer u njih ulažu najveći trud.

Bend će i ove godini održati nekoliko svirku, a najviše se očekuje od nastupa na čuvenom Glastonberiju, jednom od najpopularnijih svetskih festivala.

Osim nagrade za najbolji bend uživo, Stonsi su otišli kući i sa priznanjem za najbolju muzički film „Crossfire Hurricane“.

Pevačica Florens Velč takođe je osvojila dva priznanja, za najbolju solo umetnicu i najbolju plesnu himnu (Sweet Nothing). Preuzimajući nagradu ona je kazala kako nikada nije sigurna da li će dobiti priznanje jer nije sigurna da li publika na nju gleda kao na solo izvođača ili deo benda. Velč je ipak zahvalila svojim muzičarima, zaključujući da je za muziku najvažnija saradnja.

Najboljim britanskim bendom proglašen je sastav Biffy Clyro, najbolji internacionalni bend je The Killers, a najbolja nova grupa je Palma Violets.

Kada su u pitanju pesme, najbolja u prošloj godini prema mišljenju čitalaca NME-a, je „Inhaler“ (Foals), a u kategoriji albuma trijumfovao je „Given To The Wild“ (The Maccabees)

Muzičkim događajem godine proglašeno je otvaranje Olimpijskih igara u Londonu. Američki predsednik Barak Obama proglašen je herojem godine dok je najvećim zlikovcem proglašen Hari Stajls, član benda One Direction, inače proglašenog za najgori bend.

Izvor: B 92/Beta/AP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *