Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ORKESTAR NA POČETKU

NOVA sezona Pozorišta na Terazijama počeće raspevano – 5. oktobra Orkestrom“ Žana Anuja, u režiji Saše Gabrića. Ovog puta, radnja komedije posvećene članicama ženskog orkestra koje u pauzi nastupaju u bašti jednog hotela, po zamisli reditelja, dešava se u pozorištu… Predstava će okupiti prvu postavu našeg muzičkog teatra (Ljiljana Stjepanović, Mina Lazarević, Jelena Jovičić, Ivana Knežević, Maja Noveljić-Romčević i Milica Pavlović) dok je jedini muški predstavnik kuće u ženskom timu Janoš Tot, u ulozi dirigenta.

– Naša kuća i dalje ostaje pozorište mjuzikla i muzičkih predstava – naglašava umetnički direktor Željko Jovanović. – Inače, „Maratonaci“ će se neuobičajeno naći 15. septembra na ovogodišnjim „Mokranjčevim danima“. Sasvim razumljivo, budići da je ovo najznačajniji muzički festival posvećen domaćem stvaralaštvu, a u našem mjuziklu čuje se originalna muzika Irene Popović, Zorana Hristića i Marka Grubića. Takođe, posle velikog uspeha predstave (po tekstu Dušana Kovačevića režirao Kokan Mladenović), planiramo da na scenu postavimo još neki domaći mjuzikl.

U planovima Pozorišta na Terazijama je i nova predstava na kabaretskoj sceni, koja od prošle godine nosi ime tragično preminulog prvaka kuće Milenka Zablaćanskog. Sledeća kalendarska godina počeće sa još jednim (stranim) mjuziklom, a kraj sezone rezervisan je za muzičku melodramu „La strada“, inspirisanu poznatim Felinijevim filmom. A o naslovu koji podiže zavesu na Terazijama, Ljiljana Stjepanović kaže:
– U ovoj postavci Anujeve komedije mi nećemo biti orkestar nego glumice koje pevaju! Izbor muzike je fantastičan, čuće se soul i džez. Gabrić je, uz režiju, adaptirao i osavremenio tekst. A naš kolega, Janoš Tot, već se pokazao sjajan u svojoj ulozi.

NOVI ČLANOVI
U SEZONU sa novim znanjem i posebnim zadovoljstvom ulaze i druga dva člana kuće: posle Milice Pavlović i Miroljuba Turajlije, ovog leta stipendisti plesne škole „ Jacobžs Pillonj“ bili su Milan Gromilić i Nemanja Naumoski. Usavršavali su se u Njujorku, a izuzetna profesionalna prilika im je ukazana zahvaljujući saradnji sa brodvejskim koreografom Četom Vokerom, koji je prošle godine pred beogradsku publiku izneo svoju verziju čuvenog „Kabarea“.

Izvor: Večernje Novosti V.V. S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *