Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MARK NOFLER U APRILU 2013. U ARENI

Jedan od najcenjenijih i najkomercijalnijih muzičara svih vremena Mark Nofler (Mark Knopfler), pevač i gitarista legendarnih „Dire Straits“, autor svih njihovih pesama, nastupiće u okviru nove turneje u Beogradu, u Kombank Areni 30. aprila 2013. godine, najavila je danas Arena.

Turneja na kojoj će Nofler promovisati najnoviji, osmi solo album „Privateering“ koji Universal Music objavljuje danas, trajaće tokom aprila, maja, juna i jula naredne godine. Imaće 72 nastupa u 25 evropskih zemalja a jedan od gradova biće i Beograd.

Gitarista popularnih „Strejsa“, višestruki dobitnik Gremi nagrada, nedavno je primio najveće priznanje za muzičke autore u Velikoj Britaniji, nagradu za životno delo „Ivor Novello“.

Album „Privateering“ sa 20 autorskih pesama prvi je dupli album u njegovoj 35 godina dugoj karijeri. Prema njegovim rečima, što je stariji sve više želi da piše.

„Više nego ikada uživam u pisanju, snimanju i sviranju, u svemu uživam, maštam preko pesama“, izajavio je ovaj britanski muzičar koji će naredne godine krenuti na turneju sa osmočlanim bendom.

Na koncertima pored novog materijala, Nofler će svirati i stare pesme Strejtsa koje su, kako kaže obeležile živote mnogih.

„Naravno, unosim neke promene u sviranju, volim da sviram stare pesme, napisao sam ih i ljudi vole da ih čuju, i to je to,“ kaže Nofler koji ove godine obeležava 20 godina od poslednjeg koncerta „Strejtsa“.

Izvpr: RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *