BERČEK GLUMAC PRVE VEČERI FILMSKIH

Nebojša Đorđević   Film, Vesti

Za glumca prve festivalske večeri niška publika izabrala je Aleksandra Berčeka za ulogu profesora Koste Vujića u istoimenom filmu.

Ulogu u ovom filmu Berček je posvetio svom nekadašnjem kolegi Pavlu Vujisiću. On je pohvalio odnos niške publike prema glumcima.

- Taj odnos je jedinstven i toga zaista nema nigde u svetu. Zbog te prisnosti sa publikom glimci vole da dolaze u Niš - rekao je Berček.

Večeras od 20:30h biće prikazan film “Zverinjak”, a nakon toga na programu je film “Doktor Rej i đavoli”.

Drama “Zverinjak” dešava se u jednom srpskom selu početkom devedesetih godina. Starain, najmoćniji čovek u selu, obećao je ruku svoje kćeri, sinu seoskog šumara.

Priča se komplikuje kada se u selo, sa robije, vrati Petar koji je bio osuđen zbog ubistva starijeg Strainovog sina.

Film “Doktor Rej i đavoli” je priča o slavnom holivudskom reditelju Nikolasu Reju, koji dolazi u Jugoslaviju kako bi sarađivao sa direktorom “Avala filma” na projektu “Doktor Rej i njegovi đavoli” po romanu kultnog autora Dilana Tomasa.

Po tradiciji, između filmova će biti održan “In memoriam”, kraći filmski omaž, koji će publiku podsetiti na sve one glumce koji više nisu sa nama.

U okviru pratećeg progama od 17h u bioskopu “Kupina” biće održana projekcija filmova sa “Free Net World” festivala. Od 18:30h u istom bioskopu biće prikazan dokumentarni film “Sonja”, o glumici Sonji Savić.

Ulaz na pratzeći program je slobodan.

Izvor Južne vesti Jelena CvetkovićPostavite komentar