Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SARADNJA BIBLIOTEKA ŠPANIJE I SRBIJE

HELSINKI – U cilju jačanja kulturnih veza u Helsinkiju potpisan sporazum o saradnji nacionalnih biblioteka Španije i Srbije.

Nacionalne biblioteke Srbije i Španije su potpisale sporazum o saradnji, saopšteno je iz najstarije ustanove kulture u Srbiji.

„Ugovorom je uspostavljena saradnja između dve nacionalne biblioteke, što će doprineti daljem jačanju kulturnih veza dve države“, navodi se u saopštenju Narodne biblioteke Srbije.

Protokol je potpisan u Helsinkiju, gde Srbija učestvuje na zasedanju Svetskog saveta direktora nacionalnih biblioteka, a Srbiju na tom skupu predstavlja vršilac dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije Dejan Ristić.

Na skupu su predstavnici najvećih svetskih biblioteka upoznati i sa jubilejom Narodne biblioteke Srbije, koja ove godine obeležava 180 godina postojanja, a odato je priznanje njenim stručnjacima na postignutim rezultatima.

Tokom današnjeg zasedanja razmatrana je inicijativa Narodne biblioteke Srbije da se krajem oktobra u Beogradu održi sastanak direktora nacionalnih biblioteka jugoistočne Evrope.

Članice ovog uglednog međunarodnog tela pozdravile su inicijativu i podržale intenzivniju saradnju nacionalnih biblioteka u regionu.

Izvor: Glas javnosti/Novinske agencije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *