SAŠA BARON KOEN KAO FREDI MERKJURI

Nebojša Đorđević    Film, Muzika, Vesti

Gitarista grupe “Kvin” Brajan Mej potvrdio je da će film o životu čuvenog Fredija Merkjurija biti snimljen i da se u bioskopima može očekivati 2014

Mej je rekao, da će film obuhvatiti pevačev život od početka karijere pa sve do nastupa grupe na Lajv ejd koncertu 1985. godine.

Film bi trebalo da počne da se sima 2013. godine a Merkjurija bi trebalo da igra komičar Saša Baron Koen.

“Obećao sam vam vesti sa jučerašnjeg sastanka benda ‘Kvin’. Naš glavni posao je film o Frediju koji će se, srećan sam što mogu da potvrdim, snimati”, naveo je Mej na svom sajtu.

“Kockice su se sklopile. Snimanje počinje na proleće a Saša Baron Koen će igrati Fredija. Film bi u bioskopima trebalo da se pojavi početkom 2014″, dodao je Mej.

Mej je dodao i da veruje da bi Merkjuri, koji je preminuo 1991. godine, bio oduševljen idejom.

Scenario će napisati Piter Morgan, a produciraće ga kompanija Roberta de Nira “Trajbeka prodakšn”.

Izvor: Dnevni akter/Tanjug

USPEH MLADOG KLARINETISTE U MINHENU

Aleksandra Radovanović    Muzika, Vesti

Mladi srpski klarinetista Stojan Krkuleski postigao je izuzetan uspeh na najprestižnijem takmičenju duvačkih instrumenata na svetu, na ARD takmičenju u Minhenu, saopštio je Fakultet muzičke umetnosti.

Krkuleski je na ovogodišnjem takmičenju na koje je prijavljeno 300 kandidata osvojio drugu nagradu a prva nije dodeljena, što je nezapamćen rezultat, jedini je umetnik sa ovih prostora koji je postigao ovakav uspeh, ocenjeno je u saopštenju FMU.

Takmičenje ARD za sve izvođače koji sviraju na duvačkim instrumentima odvija se u četiri etape u periodu od 15 dana, polufinale i finale prate Minhenski kamerni orkestar i Orkestar Bavarskog radija, orkestri koji se svrstavaju među najbolje na svetu.

Krkuleski (26) je diplomirao na FMU u klasi Ante Grgina 2009. godine sa najvišim ocenema.

Od 2010. godine student je master studija na Musik Akademie der Stadt Basel u klasi profesora Fransoa Bende.

Ove godine osvojio je prvo mesto i na 42. međunarodnom takmičenju muzičke omladine “Junešes Musicales” u Beogradu i na konkursu “Yamaha Musical Foudation of Europe” u Cirihu.

Imao je puno koncerata u Srbiji kao i širom Evrope. Kao solista nastupao je sa Bazelskim kamernim orkestrom, orkestrom Bavarskog radija, Minhenskim kamernim orkestrom, orkestrom “Camerata Serbica”, orkestrom FMU Beogradu, kamernim orkestrom “Arte” i Sarajevskom filharmonijom.

Kao student Muzičke akademije grada Bazela, aktivan je na koncertnim podijumima Švajcarske, posebno na polju kamerne i savremene muzike.

Izvor: B92