ZAVIČAJNI MUZEJ KNJAŽEVAC U NOĆI MUZEJA

Nebojša Đorđević    Kultura, Vesti

Zavičajni muzej Knjaževac pridružio se međunarodnoj manifestaciji Noć muzeja.
Treća Noć muzeja u Knjaževcu, a održaće se u Galeriji i dvorištu Zavičajnog muzeja Knjaževac gde će u 20 časova biti otvorena izložba Populus Romanus autora Radovana Petrovića, koja će predstaviti bogatu arheološku zbriku Zavičajnog muzeja u Jagodini sa novim akvizicijama - poklonom Tomice Stefanovića. Inače, ova izložba posvećena je profesoru dr… Aleksandru Jovanoviću koji je svojim radom doprineo razvoju srpske arheologije i istorije umetnosti kao i istraživanju Istočne Srbije.

U 20 časova u dvorištu Zavičajnog muzeja biće priređen koncert iznenađenja koji će za ljubitelje muzeja održati sjajni muzičari i multimedijalni umetnici… sve do kasno u noć…

Glavnom programu koji će se odvijati u Zavičajnom muzeju u Karađorđevoj 15, prethodiće program u Muzeju grada u Kući Ace Stanojevića. Program pod nazivom Kod Ace na kafi počinje u 18 časova. Ovo je prilika da u nesvakidašnjem ambijentu osetimo mirise davnih vremena uz kafu i slatko družićete se sa čika Branom i teta Anom… Program traje do 20 časova.

Od 18 časova, pa sve dok se crna mačka bude šunjala objektima muzeja, imaćete priliku da se susretnete sa neočekivanim likovima iz prošlosti.