STEFAN MILENKOVIĆ MILENKOVIĆ NASTUPA NA KOLARCU

Aleksandra Radovanović    Kultura, Vesti

Koncert violiniste Stefana Milenkovića i Beogradske filharmonije, pod vođstvom dirigenta Kristijana Brankuša, održaće se 22. oktobra u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

Na koncertu će biti izvedena dela “Rozamunda uvertira” Franca Šuberta, “Per Gint” Edvarda Griga i Koncert za violinu i orkestar Johana Bramsa, navodi se u saopštenju Beogradske filharmonije.

Koncert se održava u okviru ciklusa “Hod po žici”, u kome će se predstaviti neki od najtalentovanijih violinista današnjice. Među njima su violinisti i violinistkinje Josif Ivanov, Sara Čang, Itai Šapira, Sanhi Čong.

Karte za svih pet koncerata iz ovog ciklusa neće biti u slobodnoj prodaji jer su sve raspodate već u pretplati.

Veliko interesovanje publike je i za ostale cikluse, a posebno za koncert 29. oktobra, na kome će se predstaviti novi šef dirigent Filharmonije Muhaj Tang, kaže se u saopštenju.

Tim koncertom simbolično će biti označen novi početak orkestra, na čijem će čelu proslavljeni kineski dirigent biti najmanje naredne tri godine.

Filharmonija će u ovoj sezoni održati ukupno 30 koncerata, podeljnih u šest ciklusa.

Izvor: B 92

PESME “STONESA” NA VINILU

Nebojša Đorđević    Muzika, Vesti

Rok veterani „The Rolling Stones” objaviće 22. novembra dve luksuzne kompilacije svojih izdanja, koja će za ovu priliku biti objavljena na vinilu.

Svaka od kompilacija sadržaće po dvadeset tri ploče, a broj primeraka ovih kompilacija biće ograničen. Ova izdanja obuhvatiće diskografiju benda, počev od njihovog prvenca „The Rolling Stones”, pa do poslednjeg albuma nazvanog „A Bigger Bang”, koji je objavljen 2005. godine.

Uporedo sa najavom ove poslastice za fanove, gitarista Keith Richards najavio je i objavljivanje autobiografije „Life” koja će se u prodaji naći već 26. oktobra. Promovišući knjigu u Londonu, Richards je nedavno izjavio da saoseća sa zvezdama kao što su Amy Winehouse i Pete Doherty, jer je, kako kaže, prošao kroz isti pakao.

Lista izdanja koja će kompilacije obuhvatiti izgleda ovako:

1964-1969:

‘The Rolling Stones’ (EP)
‘The Rolling Stones’
‘Five By Five’ (EP)
‘The Rolling Stones No. 2′
‘Out Of Our Heads’
‘Aftermath’
‘Big Hits (High Tide and Green Grass)’
‘Between The Buttons’
Their Satanic Majesties Request’
‘Beggars Banquet’
‘Through The Past, Darkly (Big Hits Vol. 2)’
‘Let It Bleed’
‘Metamorphosis’

1971-2005:

‘Sticky Fingers’
‘Exile On Main Street’
‘Goats Head Soup’
‘It’s Only Rock ‘N’ Roll’
‘Black And Blue’
‘Some Girls’
‘Emotional Rescue’
‘Tattoo You’
‘Undercover’
‘Dirty Work’
‘Steel Wheels’
‘Voodoo Lounge’ (2 LPs)
‘Bridges To Babylon’ (2 LPs)
‘A Bigger Bang’ (2 LPs)