ZORANU VUČIĆU NAGRADA «RADE TOMIĆ»

Nebojša Đorđević    Poezija, Vesti

Pesnik Zoran Vučić ovogodišnji je laureat prestižne književne nagrade «Rade Tomić» za rukopis poetske zbirke «Znaci iz teskobe»,koju dodeljuje Književni klub «Branko Miljković» iz Knjaževca. Žiri književnka u sastavu Srba Ignjatović,(predsednik), Milica Llić Jeftimijević i Obren Ristić, dodelio je drugu nagradu (za ciklus pesama) Bojani Stojanović Pantović iz Beograda,dok je treće mesto pripalo Slobodanu Brankoviću iz Beograda.

Po odluci ovog žirija, nagradu za originalni poetski izraz dobio je Srđan Živković iz Prokuplja a za svoje radove pohvaljeni su i Milica Vučković iz Niša, Ivanka Hrkić (Republika Srpska),Marija Škornički iz Valjeva,Eleonora Luthander iz Stokholma,Vladimir Bjelanović iz Nove Varoši,Biljana Stanojevič iz Niša,kao i Miodrag Kostić Kole iz Beograda.

Žiri je posebno izdvojio i pohvalio rukopise knjige pesama Ljubinka Dugalića iz Kraljeva, Nataše Stanić iz Beograda,Jevrosime Ristović i Maje Milošević iz Svrljiga..

Povodom proglašenja pobednika,u knjaževačkom Domu kulture je održano književno veče na kome je dodeljena nagrada laureatu Zoranu Vučiću. U programu su pored pobednika učestvoval književnici,Stojan Bogdanović, Miroslav Todorović, Milica Lilić Jeftimijević, Radomir Videnović Ravid i Sokol Marković na gitari.