NOVI FILM ROMANA POLANSKOG

Ana Čizmar    Film, Vesti


“THE GHOST WRITER”

Novi film poljsko-francuskog režisera Romana Polanskog “The Ghost Writer”, biće premijerno prikazan na predstojećem Berlinalu, saopštili su u utorak organizatori.

Film je francusko-nemačko-britanska koprodukcija, a glavne uloge igraju Juan Makgregor, Pirs Brosnan, Kim Katral i Olivija Vilijams. Na 60. filmskom festivalu u Berlinu biće prikazan u takmičarskoj selekciji.

Polanski od 4. decembra boravi u kućnom pritvoru u svojoj vili u švajcarskom gradu Gštatu. Uhapšen je 26. septembra na aerodromu u Cirihu po nalogu američkih vlasti i više od dva meseca proveo je u zatvoru u Vinterturu. Pušten je uz kauciju od tri miliona evra. SAD su pre više od 30 godina izdale nalog za hapšenje Polanskog zbog ilegalnih seksualnih odnosa sa maloletnicom. Međunarodni filmski festival u Berlinu trajaće od 11. do 21. februara.

Izvor: S media

ABBA I DŽENEZIS U KUĆI SLAVNIH ROKENROLA

Aleksandra Radovanović    Muzika, Vesti

Švedska pop grupa “ABBA” i bendovi “Dženezis”, “Holis”, “Studžiz” i Džimi Klif novi su članovi Kuće slavnih rokenrola.

Lista novih članova prestižne institucije sa sedištem u Klivlendu objavljena je u utorak. “ABBA”i “Studžiz” su i ranije bili nominovani za Kuću slavnih rokenrola, ali su u nju ušli tek ove godine.

Svečana ceremonija povodom prijema novih članova zakazana je za 15. mart.

Izvor: S media

19. ДЕЧЈИ ЛИКОВНИ САЛОН СВ. САВА

Nebojša Đorđević    Konkursi

Завичајни музеј Књажевац и породица Михајловић организују 19. Дечији ликовни салон Св.
Сава.
Као и претходних година поводом обележавања Св. Саве, 27.01. организатори расписују
конкурс за најлепши ликовни рад и најлепши славски колач.
Тема је и ове године слободна.

Ликовне радове са подацима о учеснику (име и презиме, школа/вртић, одељење/група/васпитач,
телефон) доставити Завичајном музеју Књажевац до петка 22.01.2010. до 14 часова, а славске
колаче
са наведеним подацима о учеснику до понедељка 25.01.2010. до 14 часова.

Награде се додељују у следећим категоријама, за ликовне радове: вртићи, нижи разреди основних школа, иши разреди основних школа, средњошколци, индивидуални учесници, а за славске колаче:
дечији славски колач и грађанство.
Награђени и одабрани ликовни радови и славски колачи
биће изложени на 19. Дечијем ликовном салону у Галерији Завичајног музеја Књажевац.

KNJAŽEVČANI OBORILI SVE REKORDE

Nebojša Đorđević    Sport, Vesti

Na 15. Državnom Gala kupu održanom u niškom Čairu, ekipa Powerliting kluba “Knjaževac” odbranila je rejting najboljeg kluba u Srbiji. Državne rekorde u powerliftingu postavili su: u čučnju Nikola Uzelac u kat. 67,5 kg, podigavši 158,5 kg. (to je novi juniorski rekord), u istoj kategoriji u benč presu Nikodijević Uroš, podigao je 122,5 kg. (i to je juniorski rekord). Nebojša Bjedov je u čučnju podigao 352 kg. u kat. do 125 kg. (novi seniorski rekord) i u kat. do 82,5 kg Dalibor ilijić postavio je novi seniorski rekord u benč presu podigavši 215 kg. Relativno i apsolutno najjači takmičar je Stanković Aleksandar (bivši član ovog kluba, član je KDT “Morava”), drugi je Bjedov Nebojša a treći je Dalibor Ilijić.

Najbolja ekipa je Powerlifting klub Knjaževac, čiji su takmičari, u možda najjačoj konkurenciji od kako se organizuju takmičenja u ovom sportu, gde je učestvovalo 11 klubova iz Srbije, osvojili su 10 medalja od toga 5 zlatne tri srebrne i dve bronzane medalje i dva četvrta mesta,o borivši 4 državna rekorda.

Zlatnu medalju osvojila je I Marija Vukić u kat. do 52 kg. Dok su Boris Stojanović junior i Bjedov Nebojša morali da se zadovolje srebrnim medaljama.