NAGRADA MIRJANI KARANOVIĆ NA MESS - u

Nebojša Đorđević    Kultura, Vesti

Glumica Mirjana Karanović dobila je “Zlatni lovorov vijenac” za najbolje glumačko ostvarenje na internacionalnom pozorišnom festivalu MESS u Sarajevu, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Žiri 48. MESS-a odlučio je da to priznanje ravnopravno podeli troje glumaca - Samjuel Finci za ulogu u predstavi “Ivanov” teatra Folksbine am Roza Luksemburg plac, Džuli Došava za ulogu u predstavi “P.I. Intimna prezentacija (Zemlja)” u produkciji kompanije Off/Elsinor i Mirjana Karanović za ulogu u predstavi “Fedrina ljubav” JDP-a.

Ta drama Sare Kejn, u režiji Ive Milošević, igra se na repertoaru Teatra “Bojan Stupica” od februara ove godine.

Izvor: B 92

KVIN U ARENI, MERKJURIJU U ČAST

Nebojša Đorđević    Muzika, Vesti

BEOGRAD - Beogradska publika je sinoć prvi put uživala u neverovatnom spektaklu i odličnom koncertu u skoro punoj Beogradskoj areni legendarne britanske grupe “Kvin”.

Na iznenađenje mnogih, koji su ispred hale pijuckali pivo i ćaskali, tačno u 21 čas, kada je bio zakazan koncert, Beogradskom arenom se prolomila grmljavina, binu je obavio beli dim, a na video bimu se najpre pojavile munje, a zatim kiša meteora.

Spektakl pod nazivom “Kosmos roks” mogao je da počne, a izlazak na scenu Brajana Meja (gitara), Rodžera Tejlora (bubanj) i Pola Rodžersa (vokal) izazvao je opštu euforiju okupljenih.

Pored pesama sa novog albuma “Kosmos Roks” za vreme kojih je publika bila uzdržana i starih hitova uz koje su pripadnici različitih generacija pevali i skakali, bilo je i više solo nastupa u toku kojih su se okupljeni podsetili umeća Meja i Tejlora.

Mej je poželeo dobro veče na srpskom jeziku i izrazio oduševljenje reakcijama publike, jer, kako kaže, nije znao šta da očekuje u Beogradu u kome je prvi put posle toliko godina.

Zatim je zasvirao numeru “Ljubav mog života” koju je pre više godina napisao nezaboravni Fredi Merkjuri, a publika je pevala umesto Meja.

Svi su tapšali u ritmu čuvene pesme “Radio Ga Ga”, a burne reakcije su izazvale i kompozicije po kojima su Merkjuri i “Kvin” ostali upamćeni - “Another One Bites The Dust”, “I Want To Break Free”, “It’s a Kind Of Magic”, “Show Must Go On”.

Svetlosni efekti, reflektori raznih boja i disko kugla koja je u Areni stvorila milione “zvezda” dočarale su atmosferu najveće žurke u Beogradu večeras.

Nije mogla da se izbegne nostalgija koja je pogodila okupljene kada su na video bimu počele da se ređaju scene nastupa i spotova Fredija Merkjurija, a neke numere su izvedene naizmeničnim smenjivanjem snimka na kome peva Merkjuri i živog nastupa Rodžersa.

Koncert je tačno u 23 časa i završen snimcima legendarnog pevača i spotom za pesmu koja je proslavila grupu “Kvin” - “Boemska rapsodija”, ali publika nije dala članovima britanskog sastava da tako brzo odu.

Vratili su se na bis i izveli možda najpoznatije numere svih vremena “We Will Rock You” i “We Are The Champions”, a cela Arena je pevala sa njima.

Izvor: RT Vojvudine

DŽULIJA ROBERTS: NEMA NASTAVKA “ZGODNE ŽENE”

Mirjana Stanojevi?    Film, Vesti

HOLIVUD - Američka glumica Džulija Roberts, koja je napunila 41 godinu, rekla je da ne namerava da snimi nastavak čuvenog filma “Zgodna žena” iz 1990. u kome je glumila sa Ričardom Girom.

“Ko još želi da gleda staru prostitutku?”, upitala je u šali novinara časopisa “Ju-Es vikli” koji ju je intervjuisao.

Roberts je proslavila svoj rođendan u jednom renomiranom restoranu u San Francisku u društvu svog muža, kamermana Denija Modera i grupe prijatelja, među kojima su bili glumci Tom Henks, Brus Vilis, Džek Nikolson, Šon Pen i Bili Kristal, piše sajt „24 sata”.

Slavna glumica, koju pamtimo i iz filmova “Dosije Pelikan”, “Noting Hil” i “Erin Brokovič”, za koji je 2000. dobila Oskara za najbolju glumicu, prošle godine je na svet donela svoje treće dete, dečaka Henrija.

Ona je rekla da je majčinstvo njeno najlepše životno iskustvo.

Izvor: Radio televizija Vojvodine