REDITELJ UROŠ STOJANOVIĆ POTPISUJE UGOVOR U HOLIVUDU

Nebojša Đorđević    Film, Vesti

BEOGRAD - Reditelj Uroš Stojanović otputovao je u Los Anđeles gde će potpisati ugovor sa kompanijom Soni pikčers pod čijim okriljem će snimiti film “Night Fall”, najavila je danas naša ditributerska kuća Tak Vižen.

Njegovo debitantsko dugometražno ostvarenje “Čarlston za Ognjenku”, koje je na upravo završenom festivalu u Torontu, imalo zapaženu prezentaciju i bilo peto po gledanosti, preporučilo ga je za saradnju sa

Evropska distribucija Stojanovićevog filma startovaće premijerom u Parizu ove jeseni, takođe, posredstvom Europa Corp koja je zadržala pravo na distribuciju filma u Francuskoj. Film će predstaviti vlasnik Europa Corp kompanije, poznati reditelj Lik Beson.

U isto vreme počeće i prikazivanje filma na teritoriji bivše Jugoslavije, a nastaviće i svoj festivalski život učešćem na filmskim smotrama u Sidneju, Melburnu, Pertu i Adelaidu u Australiji, kao i u Vankuveru i Varšavi

Izvor: Radio televizija Vojcvodine

RADIONICA “NEGOVANO VOĆE” NA BITEFU

Nebojša Đorđević    Kultura, Pozorište, Vesti


U okviru Bitefa danas se završava radionica “Negovano voće” koju je direktor festivala Nikita Milivojević vodio sa grupom naših, švedskih i italijanskih glumaca.

Otvorena prezentacija biće održana večeras u Bitef teatru, gde je za sutra popodne najavljena zvanična prezentacija tog međunarodnog projekta za goste Bitefa, kao i konferencija za novinare.

Tom prilikom o projektu će govoriti predstavnici koproducenata - Paolo Bortolani, koordinator projekta “Evropska mreža za izvođačke umetnosti” pri Venecijanskom bijenalu i Brigita Fuerle, umetnička direktorka jednog od programa nemačkog festivala Berliner Festšpile.

U koprodukciji su, pored Bitef teatra, učestvovala i švedska pozorišta Riksteatern, Teater Teatron i Upsala Stadsteater.

Na programu Bitefa večeras je u Ateljeu 212 repriza koreografske predstave “Možda zauvek”, koprodukcije SAD, Belgije i Austrije, koja je sinoć izvedena u takmičarskoj selekciji.

U pratećem programu “Bitef Polifonija” u Domu kulture “Vuk Karadžić” u okviru ciklusa “Šekspirova deca” nastupiće učenici osnovnih škola iz Srbije sa više kratkih predstava.

Izvor: B92