LAZAR RISTOVSKI KAO TAKSISTA MASOVNI UBICA

Nebojša Đorđević    Film, Vesti

Glumac Lazar Ristovski u novom filmu „Đavolja varoš” igra taksistu masovnog ubicu.

Uloga u kojoj sam uživao! Taksista masovni ubica koji je izašao iz poslednjeg rata sa traumatskim posledicama. Čovek se ne snalazi zato što su se mnogi obogatili dok je on bio u ratu i sad je kivan na njih i na ceo svet”, rekao je Ristovski agenciji Beta.

U debitantskom filmu režisera i scenariste Vladimira Paskaljevića „Đavolja varoš”, Ristovski kaže da igra čoveka koji dok „vozi taksi gradom, psuje narod kome pripada i u svom ogorčenju jednog dana napravi spisak koga da davi i ubija od svojih neistomišljenika”.

Sin poznatog režisera Gorana Paskaljevića, Vladimir Paskaljević u utorak je u Beogradu završio prvi deo snimanja filma u kome igraju i Slavko Štimac, Goran Jevtić, Vlasta Velisavljević, Nebojša Milovanović, Jana Milić i drugi.

Snimanje „Đavolje varoši” se nastavlja početkom zime, a producenti se nadaju premijeri sledeće godine na nekom od međunarodnih festivala.

Mladi Paskaljević (34) rekao je agenciji Beta da je „Đavolja varoš” priča o „našoj svakidašnjici u kojoj su glavni likovi prostitutke, taksisti, loši studenti, propali umetnici bez diplome i neženje bez stana i para”. Izvor: Beta

PRONAĐEN NAJSTARIJI STANOVNIK ZEMLJE

Nebojša Đorđević    Nauka, Vesti

Nemački biolozi su otkrili novu vrstu mrava za koju veruju da je najstarija na svetu i da datira od pre 120 miliona godina.

Istraživači Prirodnjačkog istorijskog muzeja u Karlsrueu, pronašli su majušnog insekta dužine tri milimetra u prašumama Amazona 2007. godine i nazvali ga “Martalis heureka”.

Insekt nalikuje minijaturnoj osi i verovatno je, sudeći prema uzorcima DNK, star oko 120 miliona godina, što ga ujedno čini najstarijim stanovnikom Zemlje.

Naučnici se nadaju da će ovo otkriće rasvetliti evoluciju mrava.

“Ovo je najzanimljivije otkriće u mojoj dugogodišnjoj karijeri”, rekao je biolog muzeja u Karlsrueu, Manfred Verhag.

Naučnici iz muzeja Karlsrue, pronašli su neidentifikovanu vrstu mrava sličnog tipa u brazilskim prašumama 2003. godine. Međutim, zbog kasnije nezgode u laboratoriji, insekt nije mogao da bude proučen, rekao je Verhag.

Neka nova vrsta mrava je poslednji put otkrivena 1923. godine.

Izvor: Beta/Mondo