POWERLIFTING (DIZANJE TEGOVA) - KNJAŽEVČANI OPRAVDALI OČEKIVANJA

Nebojša Đorđević    Vesti

DALIBOR ILIJIĆ, PONOVO RELATIVNO I APSOLUTNO NAJJAČI TRAKMIČAR OTVORENOG PRVENSTVA TIMOČKE KRAJINE

Na otvorenom prvensvu Timočke krajine u benč presu (dizanju tegova), koje je održano, na platou u centru Bora. učestvovalo je oko četrdesetak takmičara i takmičarki iz Bora, Knjaževca, Negotina… Titulu najboljeg kluba poneo je Powerlifting klub iz Knjazevca, čiji su takmičari osvojili, ukupno trinaest medalja, dok je titulu za relativno i apsolutno najjačeg takmičara na takmičenju poneo Ilijić Dalibor, trener i član Powerlifting kluba Knjazevac, podigavši 190 kg.

U kategoriji juniora, za najboljeg takmičara proglašen je Jerotijević Dušan takođe iz ovog kluba, dok je kod žena za najbolju takmičarku proglašena Vukić Marija iz Knjaževca, članica pobedničke ekipe. Time je Powerlifting klub Knjaževac ispunio očekivanja i opravdao titulu najboljeg kluba u Srbiji osvojenu ove godine maja meseca na državnom prvenstvu održanom u Knjaževcu.

Glavni sudija na takmičenju bio je Srđan Trifunović višestruki državni prvak i rekorder u Powerliftingu, dok su pomoć u suđenju pružili Novak iz Bora višestruki prvak Srbije u bodibildingu i Radulović Darko višestruki državni prvak u Powerliftingu. Organizaciju otvorenog prvenstva Timočke krajine u benč presu pomogli su lokalna samouprava, kao i lokalni sponzori, dok je glavni organizator takmičenja bio bodibilding klub Partizan iz Bora.